Het coronavirus en de impact op jouw reis

Het coronavirus raakt ons momenteel allemaal heel hard, zeker jou als reiziger. De reisadviseurs van ReisCreaties werken met man en macht om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen. Wij begrijpen alle zorgen en vragen die je hebt over jouw reis. Met behulp van dit Vraag & Antwoord artikel, hopen wij je te kunnen voorzien van antwoord op al jouw vragen. Raadpleeg ook de websites van het RIVMANVR of van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier kun je nuttige informatie vinden wat betreft het coronavirus en de reisbestemmingen. Wij zullen dit artikel regelmatig updaten.

Algemeen

Wat is het actuele reisadvies?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft steeds meer bestemmingen vrij (code geel). De meest actuele informatie vind je op de Nederlandwereldwijd.nl

Wat betekenen de kleurcodes bij reisadviezen?

Elk reisadvies heeft een kleur, die aangeeft hoe veilig een land of gebied is. Bij code geel zijn er minimale veiligheidsrisico’s.Wel merk je dat bepaalde beperkingen kunnen gelden. Vanaf code oranje kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Het ministerie adviseert dan alleen naar het gebied te reizen als dat strikt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Bij code rood wordt het afgeraden om naar het gebied af te reizen.

Ik vertrek in de komenden maanden. Gaat deze reis nog door?

Het wordt steeds aannemelijker dat jouw reis doorgang vindt. De diverse landen openen snel weer voor toeristen en deze ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Op het moment dat jouw reis toch wordt geannuleerd, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om je hiervan op de hoogte te stellen.


Ik moet voor mijn reis een negatieve PCR-test overleggen. Waar kan ik deze doen?

Ga je naar een vakantiebestemming waar je een negatieve COVID PCR-testverklaring moet kunnen overhandigen? Klanten van Reiscreaties kunnen eenvoudig en tegen een gereduceerd tarief (49 euro) een afspraak maken voor een gevalideerde COVID-19 PCR-test via: spoedtest.nl/pelikaan-travel-group. Hierbij krijg je ook een internationaal reiscertificaat.

Tot slot

Wij doen ons uiterste best om dit artikel up-to-date te houden. Door de snelheid van de ontwikkelingen en de verspreiding van dit virus, is het helaas niet altijd mogelijk om de meest actuele informatie te bieden. Wij hebben als doel om jou zo goed mogelijk te informeren over de veelgestelde vragen rondom het coronavirus. Mocht je toch nog vragen over het coronavirus hebben, raadpleeg dan de websites van het RIVMANVR of van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor vragen kun je contact opnemen met jouw persoonlijke reisadviseur. We proberen je zo spoedig mogelijk te woord te staan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.